Surt tap i Ulsteinvik

I går reiste A-laget til Ulsteinvik for å møte serielederne Hødd til kamp på Høddvoll i dag klokken 16:00.

Sjansefattig 1. omgang

Hødd hadde mest ball de første 20 minuttene uten å skape de helt store sjansene, men vi sto godt defensivt og hindret dem fra å komme til farlige avslutninger. Spillet bølget litt frem og tilbake, og det var en del stillingskrig på midtbanen.

Etter hvert klarte vi å komme oss høyere i banen og skape våre egne muligheter. I det 33. minutt var Mikael Ugland nære på å sende oss i ledelsen, men Hødds keeper gjorde en god redning. Bare ett minutt senere, fikk vi en ny stor sjanse. Sindre Osestad fikk avsluttet etter en retur fra corner, men ballen traff stolpen.

Hødd fikk også noen frispark i farlige posisjoner og var nære på, men vi forsvarte oss godt.

Mot slutten av omgangen, i det 44. minutt, fikk vi en corner som skrudde direkte mot mål. Hødds keeper glapp ballen i mål, men dommeren blåste for frispark mot oss. Det var vanskelig å se nøyaktig hva som ble dømt i den situasjonen.

Vi hevet oss betraktelig de siste 15 minuttene, og til pause står det 0-0.

Fartsfylt 2. omgang

I det 60. minutt tar Hødd ledelsen etter en stuss som går forbi vårt forsvar, og vi er på etterskudd. Kun to minutter senere er Hødd farlig frempå igjen med et frispark, men en våken Øystein Øvretveit redder og holder ballen ute.

Kampen fortsetter med mye dødballer til Hødd, og bare noen minutter senere får de nok et frispark. Samtidig gjør vi våre første bytter i det 61. minutt, hvor Mikael Ugland går ut og Josias King-Furaha kommer inn, og i det 70. minutt bytter vi igjen, med Marius Trengereid ut og Andreas Endresen inn.

Vi sliter med å bryte ned Hødd, selv om vi har øyeblikk hvor vi er frempå. Siste tredjedel av banen er spesielt utfordrende for oss, hvor vi mangler det siste lille for å skape virkelig farlige sjanser.

Lucas Larade får gult kort etter 75 minutter, og like etter, i det 80. minutt, får Hødd et straffespark etter en duell mellom en Høddspiller og vår back, Jhodly Van der Meer. Øystein Øvretveit viser igjen sin styrke og redder mesterlig!

Vi får et frispark rett utenfor 16-meteren like etter. Mathias Wichmann skyter hardt, og Hødd-keeperen gir en retur, men vi klarer ikke å få noe ut av situasjonen. I det 83. minutt bytter vi ut Van der Meer og setter inn Lars Markmanrud.

Minutter senere, i det 85. minutt, kommer King- Furaha seg gjennom forsvaret og får til et skudd, men Hødds keeper redder. Kort tid etter får vi et straffespark, men Peter Wilson bommer dessverre. Osestad er også farlig frempå rett etterpå, men skuddet går like utenfor.

En kamp med mange sjanser, men marginene var ikke på vår side denne gangen. Vi gratulerer Hødd med spill i OBOS-Ligaen 2025, mens vi skal kjempe videre om kvalik plassen til OBOS-ligaen med to kamper igjen å spille!

Neste kamp spilles lørdag 19. oktober klokken 13:00 på J.J. Ugland-stadion Levermyr. Vi møter Notodden i årets siste hjemmekamp i serien.

HUSK: KOMMER DU PÅ KAMP STØTTER DU OGSÅ ÅRETS TV-AKSJON!