Veien videre mot en felles fremtid

Pressemelding fra FK Jerv & Amazon Grimstad FK

FK Jerv og Amazon Grimstad FK har hatt kontinuerlig og god dialog om samarbeid og sammenslåing over lengre tid. De siste to årene har et samarbeidsutvalg bestående av medlemmer i begge klubber hatt jevnlige møter om samarbeidet med mål om en full sammenslåing i 2025. Selv om gode fremskritt er blitt gjort, og en eksisterende og varig samarbeidsavtale er på plass, har klubbene blitt enige om ikke å gå inn for en sammenslåing på det nåværende stadiet.

Årsakene til dette er flere. For det første er det flere mulige sammenslåingsmodeller som trenger videre utredning før begge klubbene er klare til å gjennomføre skrittet om sammenslåing. Her ser vi til andre klubber som har gjennomført det samme, med varierende grad av suksess. Selv om det høres enkelt ut å skulle forene herre- og kvinnesatsing og lage en felles barne- og ungdomsavdeling – er ikke dette nødvendigvis tilfelle når vi dykker ned i detaljene. Vi har hatt ulike modeller på bordet i 2024, men ingen der begge klubbene kunne se seg nok fornøyd til å gå videre slik situasjonen er per i dag.

For det andre er det en klar differensiering i økonomisk støtte til herre- og kvinnesatsinger, og for at dette ikke skal bidra til økte forskjeller i en felles klubb, mener samarbeidsutvalget at klubbene er tjent med å gå en ekstra runde og lande en modell for sammenslåing som gir en bærekraftig satsing både for herrene og kvinnene.

For det tredje har vi en god samarbeidsavtale i dag som legger grunnlaget for et fortsatt utstrakt og utvidet samarbeid i tiden fremover. Samarbeidet på tvers av barne- og ungdomsavdelingene fungerer godt, ledelsen i klubbene snakker sammen kontinuerlig og har jevnlige møter, og det er enighet om å videreutvikle dagens samarbeidsavtale til å inkludere flere treffpunkter og felles aktiviteter i 2025 for at klubbene skal vokse tettere sammen i hverdagen.

Hovedfokuset for begge klubber er å få til et best mulig fotballtilbud for jenter og gutter, både barn og voksne, i Grimstad. Per i dag mener klubbene at de positive synergieffektene av en sammenslåing ikke veier nok opp for de mulige risikoene og utfordringene som følger en sammenslåing av to klubber. Samtidig ser begge klubbene for seg at sammenslåing fortsatt kan være et naturlig steg i fremtiden.

Av disse grunnene ser ikke klubbene det hensiktsmessig å gå inn for en sammenslåing på det nåværende tidspunktet, men vi mener at et godt grunnlag er lagt for et utstrakt videre samarbeid, og vi fortsetter å heie på hverandre!

Øyvind Johannesen, styreleder i FK Jerv

Kai Arne Halvorsen, styreleder i Amazon Grimstad FK

Annonse: